De Nederlandsche Bank

Manager Kapitaal en Acturiaat - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-12-2018 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Amsterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 6.300,- en maximaal ...
Draag als afdelingsmanager compliance & integriteit bij aan de verdere ontwikkeling van het interne integriteitsbeleid bij DNB!

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Integriteit is voor De Nederlandsche Bank (DNB) van wezenlijk belang. Van het handelen van DNB en haar medewerkers kan terecht veel verwacht worden. Als manager van de afdeling Compliance en integriteit (C&I) geef jij vorm aan de bevordering van de integriteit van onze organisatie en haar medewerkers. Daarin leg je functioneel verantwoording af aan de President. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van een team boete en dwangsom juristen, compliance officers en de screeningsunit.

Zo doe je dat als afdelingsmanager Compliance & Integriteit bij DNB

Als manager van de afdeling compliance en integriteit adviseer je, gevraagd en ongevraagd, de directie, het management en medewerkers over integriteitskwesties en integriteitsbeleid. Je geeft leiding aan een divers team van circa 17 medewerkers; zowel mensen met een juridische als een economische en bestuurskundige achtergrond.

De afdeling is onder andere verantwoordelijk voor de employment screening van huidige en nieuwe medewerkers. Het boete- en dwangsomteam bereidt beschikkingen (boete, last onder dwangsom en/of publicatie) voor waarmee DNB handhavingsmaatregelen kan opleggen aan onder toezicht staande financiële instellingen. In deze functie leg je hiërarchisch verantwoording af aan de Divisiedirecteur Juridische zaken en functioneel aan de President.

Wat ga je precies doen?
 • Je levert een sturende bijdrage aan de ontwikkeling van het interne integriteitsbeleid van DNB. Je weet daarbij zowel met interne als externe ontwikkelingen en verwachtingen rekening te houden. Daarin werk je actief samen met andere onderdelen van het primaire en interne bedrijf van DNB.
 • Je ontwikkelt en draagt het beleid uit over de bevoegdheid van DNB om een boete of last onder dwangsom op te leggen en die te publiceren.

Hier doe je dat
Binnen DNB is de divisie Juridische zaken spin in het web op het gebied van procedures, wet- en regelgeving, (bedrijfs)juridische advisering en institutionele vraagstukken. Er werken circa 57 medewerkers bij de divisie. De taken en de positie van de afdeling C&I zijn vastgelegd in het compliance programma van DNB en het statuut van de compliance functie. De afdeling bestaat uit 20 professionals. 7 handhavingsjuristen, 8 compliance medewerkers, 2 privacy professionals en 3 screeningsunit medewerkers. Op de afdeling heerst een professionele, informele en open werksfeer.

Dit breng je mee
Als manager van de afdeling Compliance en integriteit beschik je over uitstekende oordeelsvorming en analytische scherpte. Je bent een stevige gesprekspartner door een juiste mix van professionaliteit en authenticiteit en schroomt niet om onafhankelijk op te treden (op alle niveaus). Je bent energiek, politiek sensitief en denkt strategisch. Als coachend leider zorg je voor een open cultuur binnen het team en weet je hoe je de talenten van je medewerkers optimaal in moet zetten.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Een afgeronde academische master (richting Compliance heeft de voorkeur).
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring en bewezen managementervaring of -potentieel.
 • Je hebt ervaring met bestuurlijke processen, beleidsvorming en affiniteit met financiële toezicht wet- en regelgeving.
 • Je hebt ervaring met het managen van stakeholders, zowel intern als extern.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 6.300,- en maximaal € 9.000,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB
Wil jij als afdelingsmanager Compliance & Integriteit werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Frits Joost Beekhoven van den Boezem (manager) via 020 524 3708 of met Folkert Hersman (HR adviseur) via 06 5249 6178 / f.e.m.hersman@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Het kan daarom zijn dat we je aan het eind van de selectieprocedure uitnodigen voor een assessment centre.

Het betreft hier een vertrouwensfunctie, er vindt een AIVD screening categorie A plaats. Deze screening wordt iedere 5 jaar herhaald.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Bank & Verzekeringswezen
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frits Joost Beekhoven van den Boezem
Telefoon 020 524 3708

Vestigingsplaats

Solliciteer