De Nederlandsche Bank

Testmanager TIBER-NL - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-10-2018 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Amsterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 3.800,-- en maximaal...
Jij hebt impact
Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je draagt als testmanager TIBER-NL bij aan het uitvoeren van TIBER-NL testen (Threat Intelligence Based Ethical Red teaming). De financiële sector is een sterk gedigitaliseerd netwerk van instellingen zoals banken, beurzen en betalingsverkeerverwerkers. Door een cyberaanval kunnen financiële instellingen in de problemen komen - en daardoor ook anderen in de problemen brengen. In het ergste geval met verstoring van de financiële stabiliteit als gevolg. De Nederlandsche Bank werkt met de sector aan het verhogen van de veerkracht door dit soort aanvallen te laten simuleren in het TIBER-NL programma. Doel is om de financiële instellingen te laten leren van de testen. Ben jij de gedreven professional die ons team komt versterken?

Zo doe je dat als testmanager TIBER-NL bij DNB
Je zorgt ervoor dat de testen gecontroleerd verlopen en dat de instelling een zo optimaal mogelijke leerervaring behaalt. Je werkt best practices uit en laat andere financiële instellingen hiervan leren. Deze collectieve benadering staat centraal. Je houdt daarbij rekening met de verschillende perspectieven, zowel intern als bij de externe betrokken partijen: gebruikers en aanbieders van financiële diensten, toezichtautoriteiten, security providers en inlichtingendiensten bij de overheid. Naast je werk binnen het TIBER-NL programma draag je bij aan het intelligence werk, aan de programma sturing en adviseer je rond cyber gerelateerde incidenten.

Wat ga je precies doen?
 • Je begeleidt de red team testen binnen het TIBER-NL programma.
 • Je signaleert en analyseert cyberdreigingen in de financiëlesector en het betalingsverkeer.
 • Je deelt kennis vanuit je expertrol –zowel intern als extern- over de gesignaleerde ontwikkelingen en de gevolgen daarvan.
 • Je adviseert binnen cyber crisis management structuren.
 • Je neemt deel aan (inter)nationaal overleg.
 • Je draagt bij aan de dagelijkse coördinatie en het verder ontwikkelen van het programma.

Hier doe je dat
Je thuisbasis als testmanager TIBER-NL is ons kantoor in Amsterdam. Maar je bent ook regelmatig op pad voor (inter)nationaal overleg. Het TIBER-NL team is een programma met een looptijd tot in ieder geval januari 2022. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van cyber resilience, red team testen en cyber risico beheersing. Het is een hecht team waar mensen hart hebben voor elkaar en voor de inhoud van het werk. Het TIBER-NL programma maakt deel uit van de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur (BVM). Binnen het programma werk je samen met vele andere betrokken spelers. Commercieel: banken, beurzen, creditcardmaatschappijen en bedrijven. En autoriteiten: de Europese Commissie, overheden, de ECB en nationale centrale banken & andere toezichthouders.

Je hebt veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en je te bewegen in een groot nationaal en internationaal netwerk.

Dit breng je mee
Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij beschikt over een groot probleem analytisch vermogen met een hoge ‘snap’ snelheid. Je straalt passie in je werk uit. Daarnaast heb je de gave om met jouw flair contact te leggen en te onderhouden. Je durft mensen aan te spreken en nieuwe initiatieven te nemen. Je kunt goed onder druk werken en kunt je snel aanpassen aan veranderende situaties. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden. Samenwerken en het delen van kennis binnen een trusted community zie je als Noodzakelijke bouwstenen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt bovengemiddeld WO werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring op gebied van intelligence en/of cyber resilience en/of red teaming, bij voorkeur in de financiële sector.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je hebt een hands on mentaliteit en bent stress bestendig.

Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een tijdelijk contract van 3 jaar.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.800,-- en maximaal € 7.000,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.
 • Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB

Wil jij als testmanager TIBER-NL werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature via de 'Solliciteer' button! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 24 oktober 2018 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Rogier Besemer (programmamanager TIBER-NL) via 06 2249 5619 of met Saskia Janssen (recruiter) via 06 3102 8483 / s.a.g.janssen@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Tijdens de selectieprocedure vragen we je daarom een e-assessment te maken en het kan zijn dat wij je vragen in een schrijfopdracht (case study) te laten zien dat je over voldoende analytische vaardigheden beschikt.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Bank & Verzekeringswezen
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Saskia Janssen
Telefoon +31 631028483

Vestigingsplaats

Solliciteer